Sporthal Almere Haven

De oudste sporthal van Almere was op! Daarom komt er een mooie nieuwe sporthal waar Havenaren naar hartenlust kunnen sporten. Eind 2016 is gestart met de sloop van het zwembad en de sporthal in het Stadswerfpark in Almere Haven. Inmiddels is het winnende ontwerp bekend dat op de plek van de oude  sporthal wordt gebouwd.

Speeltuin Speelhaven, de Playground en de rest van het park blijven toegankelijk tijdens de sloop en de bouw van de nieuwe sporthal. De bouw zal naar verwachting tot eind 2018 duren.

Beoordeling ontwerpen nieuwe sporthal

De nieuwe sporthal is aanbesteed in een design, build and maintain contract. Dat wil zeggen dat partijen die inschrijven een voorstel aanleveren voor het ontwerp en de bouw van de nieuwe sporthal.

Op de aanbesteding van de gemeente hebben drie partijen een voorstel voor het ontwerp en de bouw ingediend. Deze voorstellen zijn op verschillende onderdelen beoordeeld, waaronder het ontwerp. Alle huishoudens in Almere Haven en gebruikers van sporthal Haven (sportverenigingen en scholen) mochten de ontwerpen van dinsdag 24 januari tot en met maandag 6 februari 2017 beoordelen. Zij hebben hiervoor een brief met een persoonlijke inlogcode om te stemmen ontvangen.

Op vrijdag 7 april is het winnende ontwerp bekendgemaakt. Dat is het ontwerp van bouwgroep Dijkstra Draisma, dat Havenaren en gebruikers van de sporthal het mooist vonden. Meer informatie over het winnende ontwerp vindt u hier.

Nieuws

Geen nieuws in deze lijst: