Parkwerf-Stadswerf

Groot onderhoud Parkwerf en Stadswerf

De gemeente Almere voert samen met aannemer Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek in bouwteam het groot onderhoud in de Parkwerf en Stadswerf uit. Het ontwerp is klaar en de uitvoering van werkzaamheden start in maart 2018.

Bewonerswensen

Als eerste is het ontwerp voor uw wijk uitgewerkt, waarbij u als bewoner de mogelijkheid heeft gekregen uw ideeën kenbaar te maken. Het ging daarbij om zaken als de invulling van het groen, de speelvoorzieningen, ontmoetingsplekken en het straatmeubilair. De wijk is immers uw leefomgeving, waar u prettig wilt wonen. Omdat wij graag wilden weten welke ideeën er onder de bewoners leven, hebben we op maandag 9 oktober 2017 de eerste inloopavond georganiseerd. Tijdens deze avond konden bewoners hun vragen, suggesties en ideeën kwijt bij de medewerkers van de gemeente Almere en Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek. Ook konden bewoners zich aanmelden voor de klankbordgroep. Weten wie er in de klankbordgroep Parkwerf-Stadswerf zit? De namen van de bewoners zijn te vinden in de projectapp De Werven (zie hieronder).

Meerdere inloopavonden

Na de eerste inloopavond heeft het bouwteam van de gemeente en de aannemer de suggesties en wensen van de bewoners besproken. Gezamenlijk is gekeken welke opgenomen kunnen worden in het ontwerp. Vervolgens is het ontwerp met de klankbordgroep besproken. Tijdens de tweede inloopavond hebben we het definitief ontwerp gepresenteerd. Daarbij hebben we toegelicht welke ideeën wel en niet zijn meegenomen in het ontwerp en de reden hiervoor.

Om de bewoners over de werkzaamheden buiten te informeren, organiseren we op donderdag 22 februari 2018 de derde inloopavond. Tijdens deze avond geven medewerkers van de gemeente en Dusseldorp een toelichting op de planning en praktische zaken als planning en parkeren.
De uitnodiging voor deze avond is hier te vinden

Meer informatie

Op de hoogte blijven? Volg de Facebook-pagina van De Werven of download gratis de projectapp De Werven (beschikbaar voor Android en iOS in de stores).