Direct naar paginainhoud

Groot onderhoud De Werven

Groot onderhoud De Werven

De Werven is een van de oudste wijken van de stad. De openbare ruimte in de wijk was aan een opknapbeurt toe. Daarom hebben de gemeente Almere en aannemer Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek in de periode 2015-2019 groot onderhoud in de wijk uitgevoerd. Daarbij is de openbare ruimte in de wijk opgeknapt en zijn verzakte straten en stoepen opgehoogd. Het groen, dus de bomen en planten in de wijk, is beoordeeld en waar nodig vervangen of weggehaald. Speelplekken zijn opgeknapt en de verlichting is hersteld. Gezien de grootte van de wijk is de Werven in fases opgeknapt, wijk voor wijk.

Inbreng van bewoners

Bijzonder bij de aanpak van het groot onderhoud: de bewoners van De Werven konden in de ontwerpfase tijdens inloopavonden suggesties doen voor de inrichting. Samen met een klankbordgroep van bewoners hebben de gemeente en Dusseldorp deze idee├źn bekeken en waar mogelijk in het ontwerp verwerkt. Om de overlast tijdens de uitvoering zo minimaal mogelijk te houden, is er regelmatig overlegd met de klankbordgroep over de werkzaamheden en planning. Mede dankzij het begrip en de flexibele opstelling van de bewoners is alles goed verlopen. 

Krant verschenen na afronding werkzaamheden

Tijdens een van de overleggen met de klankbordgroep ontstond het idee om een soort gebruiksaanwijzing van de wijk te maken. Dat is echter vooral een opsomming van zaken zoals waar mag je wel of niet parkeren. Dit doet geen recht aan de werkzaamheden. Vandaar dat de gemeente Almere en Dusseldorp op het idee gekomen zijn om een krant te maken, na afronding van de werkzaamheden in de Goedewerf, Wittewerf en Achterwerf huis-aan-huis is verspreid. We hopen dat u deze krant bewaart en nog eens kunt lezen wat er allemaal in uw wijk gebeurd is en waarom. Deze krant, die in september 2017 is verschenen, is ook te downloaden (in pdf) bij het onderdeel Documenten in de rechterkolom.

Meer informatie

Op de hoogte blijven? Volg de Facebook-pagina van De Werven of download gratis de projectapp De Werven (beschikbaar voor Android en iOS in de stores).