De Laren

kaart ontwikkelplan De Laren

Almere Haven is waar het in 1976 begon. Het begin van een nieuwe stad aan het Gooimeer. In Haven overheerst het groen, waar je ook kijkt. Ooit is het groen aangelegd om de polderwind te breken en nu het volwassen is plukken de bewoners daarvan de vruchten. Het is lang geleden dat het mogelijk was om in Haven zelf te bouwen, maar nu kan het weer. Binnen de bestaande groenstructuur verrijst de nieuwe wijk De Laren.

Aan de rand van de wijk, aansluitend op de bestaande wijk De Velden liggen de eerste tien zelfbouwkavels. De kavels liggen mooi en rustig, met diepe tuinen op het westen, die grenzen aan een bosstrook. Kavels die ruimte bieden om vrijstaand te bouwen, maar een twee-onder-eenkapwoning mag ook.

In De Laren wordt op verschillende manieren gewoond. In het boslandschap en langs de randen van het open park. De tuinen met groene hagen als erfafscheiding en bestrating met warmbruine klinkers maken de dorpse sfeer van de straten compleet. Dit sluit aan bij de door velen gewaardeerde kleinschalige opzet van Almere Haven.

Met een nieuwe supermarkt, een nieuwe school en centraal gelegen sportvoorzieningen worden de toekomstige bewoners van De Laren meteen bediend met de dagelijkse voorzieningen. De setting van de wijk is meer dan groen, omringd door kleinschalige sportvoorzieningen, gecombineerd met recreatie en volkstuinen. Om de hoek ligt het Kromslootpark, een bijzonder natuurgebied waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. De Laren is bovendien aangesloten op doorgaande fietsroutes. Het water en de oevers van het Weerwater en het Gooimeer zijn in korte tijd te bereiken. Net als de centra van Almere Haven, Poort en Stad.

Op deze internetpagina treft u nieuws en achtergronden over de ontwikkeling van De Laren. Wilt u per mail op de hoogte gehouden worden, dat kan door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Nieuws

Geen nieuws in deze lijst: