Skip to content

De Laren

Almere Haven is waar het in 1976 begon. Het begin van een nieuwe stad aan het Gooimeer. In Haven overheerst het groen, waar je ook kijkt. Ooit is het groen aangelegd om de polderwind te breken en nu het volwassen is plukken de bewoners daarvan de vruchten. Het is lang geleden dat het mogelijk was om in Haven zelf te bouwen, maar nu kan het weer. Binnen de bestaande groenstructuur verrijst de nieuwe wijk De Laren.

Op deze internetpagina treft u nieuws en achtergronden over de ontwikkeling van De Laren. Wilt u per mail op de hoogte gehouden worden, dat kan door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Op deze kaart kunt u de toekomstvisie van De Laren zien. U ziet zowel de deelgebieden die al volledig zijn ontwikkeld, de inrichtingsplannen die zijn vastgesteld én de delen die nog in ontwikkeling zijn en waarvan de proefverkaveling nog kan wijzigen. 

Nieuws

Nieuwe bewoners Almere Haven willen gasloos wonen

26 maart 2018

Onderzoek van ontwikkelingscombinatie V.O.F. De Vijfde Stad, de samenwerking van AM en Ballast Nedam Development, sluit aan bij de duurzaamheidsambitie van de gemeente Almere. Uit het onderzoek onder geïnteresseerde consumenten blijkt dat 75% van de...

Lees meer...

Wilt u het inrichtingsplan voor de Uithof zien?

20 maart 2018

Het inrichtingsplan voor park Uithof zijn op maandag 18 januari 2018 aan een grote groep Havenaren gepresenteerd tijdens een informatieavond. De plannen zijn medemogelijk gemaakt doordat bewoners hun wensen en ideeën hebben ingebracht. Op bepaalde...

Lees meer...