Kustzone Almere Haven

Kustzone Almere Haven

Tweede informatiebijeenkomst Kustzone Haven 7 juli 2017

Op 7 juli presenteren we tijdens de tweede informatiebijeenkomst de drie scenario's die er nu liggen voor de Kustzone Haven. U bent van harte welkom tussen 11.00 - 15.00 uur in De Roef.

Wilt u nu al ervaren wat er allemaal aan de Kustzone Haven gebeurt? Dat kan! U bent van harte welkom om op 7 juli tussen 15.00 - 17.30 uur aan de Kustzone om kennis te maken met verschillende verenigingen en ondernemers. U kunt deelnemen aan een van de trainingen of neerstrijken bij Strandbrasserie De Jutter. Lees de flyer welke activiteiten er zijn en hoe u zich kunt aanmelden. 

Samen met de Havenaren
De afgelopen tijd heeft de gemeente een verkennend onderzoek gedaan naar de recreatieve kansen en toeristische mogelijkheden van Almere Haven. De gemeente wil de Kust van Almere Haven versterken en aantrekkelijker maken voor Havenaren, en voor andere Almeerders en bezoekers, passend binnen de huidige structuur van de Kustzone. Dit hebben we samen gedaan met andere partijen zoals de ondernemers in Haven, het Waterschap en Natuurmonumenten. Dit onderzoek was een eerste stap naar een kansrijke toekomst voor de kust van Almere Haven. 

Tweede participatiebijeenkomst
De belangrijkste uitkomsten uit de verkenning zijn dat we de recreatieve kwaliteiten van Almere Haven willen behouden en de wens om gevarieerd woningaanbod te realiseren. Voordat wij als gemeente verder gaan met de uitwerking en het concrete ontwikkelingsplan willen wij graag de input vragen van de Havenaren. Daarom was er in mei een tweede participatiebijeenkomst over de kuststrook. Tijdens deze avond hebben we bewoners drie stedenbouwkundige denkrichtingen gepresenteerd, maar ook reacties opgehaald. Het verslag kunt u aan de rechterkant van deze pagina bekijken.