Skip to content

Werkzaamheden Oosterdreef

Contact

Heeft u nog vragen dan kunt u die stellen via www.almere.nl/contactformulier of bel naar telefoonnummer 14 036 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur). 

Informatiemoment bedrijven

Voor bedrijven is er een informatiemoment op dinsdag 3 september a.s. van 18.30 tot 19.30 uur in Corrosia, Markt 43, 1354 AP Almere Haven.

Informatieavond bewoners

Voor bewoners is er een informatieavond op Maandag 9 september a.s. van 19.00 tot 21.00 uur in Corrosia, Markt 43, 1354 AP Almere Haven.

Werk aan de weg: Oosterdreef

Oosterdreef

Van maandag 16 september tot en met vrijdag 8 november 2019 gaan we aan de slag met werkzaamheden aan de Oosterdreef. Vanwege de slechte staat van de asfaltverharding worden de dreef en de rotondes opnieuw geasfalteerd. 

 

Wat gaan we doen?

Het asfalt wordt vernieuwd om zo de kwaliteit van het wegdek en daarmee de veiligheid voor het verkeer te borgen. Hiervoor moet eerst de oude asfaltlaag verwijderd worden. Daarna komt er een nieuwe asfaltlaag op. 

De werkzaamheden worden in twee periodes uitgevoerd. Het eerste deel is van de Westerdreef tot aan de rotonde Markenlaan. De uitvoering is in de periode van 16 september tot en met 8 november 2019 en heeft twee fasen. Het tweede deel wordt in het voorjaar van 2020 uitgevoerd. De werkzaamheden zijn dan aan de rotonde Markenlaan tot en met de Sluiskade. De exacte uitvoeringsperiode is nog niet bekend. 

Omleidingen worden aangegeven met de bekende gele borden. 

Fase 1a

Oosterdreef fase 1a

maandag 30 september t/m vrijdag 11 oktober

Er wordt tijdens de eerste fase gewerkt aan de zuidkant (Centrum kant) van de Oosterdreef. Van 16 tot en met 27 september worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd in de bermen voor de tijdelijke wegen. Vanaf maandag 30 september is de afslag op de rotonde Oosterdreef naar de Westerdreef afgesloten voor al het verkeer. Bij de rotonde Voorstraat worden twee tijdelijke wegen aangelegd om het verkeer naar de Voorstraat en vanuit de Voorstraat naar de Oosterdreef te leiden. 

Het bestemmingsverkeer voor het gebied ten noorden van de Kerkgracht moet gebruik maken van deze noodwegen. Het bestemmingsverkeer voor de Havenkom, De Meenten en De Werven kan de Oosterdreef gewoon volgen. De omleiding voor het verkeer naar de Westerdreef en het gebied ten zuiden van de Kerkgracht is Noorderdreef – A6 – Gooimeerdijk West. 

Fase 1b

Oosterdreef fase 1b

maandag 14 t/m vrijdag 25 oktober

(’s nachts werkzaamheden 24/25 oktober)

Er wordt tijdens de tweede fase gewerkt aan de noordkant (A6 kant) van de Oosterdreef van 14 tot en met 25 oktober. De afslag op de rotonde Oosterdreef naar de Westerdreef is in deze fase weer geopend voor al het verkeer.

Omdat er dan ook aan de noordkant aan de rotondes gewerkt wordt moet het verkeer dat van de Westerdreef komt via de rotonde Markenlaan richting A6. Bij de rotonde Voorstraat zijn twee tijdelijke wegen om het verkeer naar de Voorstraat en vanuit de Voorstraat naar de Oosterdreef te leiden. Ook het verkeer vanaf de Voorstraat gaat via de rotonde Markerlaan richting A6. Van 24 oktober tot en met 8 november worden de tijdelijke wegen verwijderd en de bermen hersteld.

Het bestemmingsverkeer voor het gebied ten noorden van de Kerkgracht moet gebruik maken van de noodwegen bij de Voorstraat. Het bestemmingsverkeer voor Havenkom, De Meenten en De Werven kan de Oosterdreef gewoon volgen.

Bereikbaarheid bedrijven Almere Centrum

Gedurende de werkzaamheden is de Westerdreef afgesloten ter hoogte van de Oosterdreef. Tijdens deze periode kunnen de bedrijven ten noorden van de Kerkgracht alleen via de Voorstraat bevoorraad worden. De bedrijven ten zuiden van de Kerkgracht zijn alleen bereikbaar via een omleiding over de A6 -Gooimeerdijk West.

Bereikbaarheid bedrijven Almere Centrum

Voor bedrijven

Voor de bedrijven is er een informatiemoment op dinsdag 3 september a.s. van 18.30 -19.30 uur in Corrosia, Markt 43, 1354 AP Almere Haven.

Tijdens dit informatiemoment worden de omleidingen en bebording voor deze werkzaamheden toegelicht. 

Aanmelden informatiemoment en invullen vragenlijst

Wij willen u vragen voorafgaand van dit moment u op de online-vragenlijst aan te melden en vragen te beantwoorden over praktische informatie met betrekking op uw bedrijfsvoering. Bent u 3 september verhinderd? Vul dan ook de vragenlijst in. Dan houden wij ook met uw bedrijfsvoering zo veel mogelijk rekening. In deze vragenlijst kunt ook aangeven of u het prettig vindt om nog met ons in contact te komen.

Vragenlijst

Vragen met een * zijn verplicht. 

Vragenlijst Oosterdreef

Oosterdreef voor ondernemers

vragenlijst
Type organisatie*
Bent u aanwezig bij het informatiemoment op dinsdag 3 september van 18.30 tot 19.30 uur?*
Hoe wenst u verder op de hoogte gehouden worden van de werkzaamheden?
Vindt u het prettig als er telefonisch of per mail contact met u wordt opgenomen?

Spreekuur tijdens werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden is wekelijks op woensdag van 13.00 tot 14.00 uur een inloopspreekuur in de keet bij de werkzaamheden. De keet staat aan de Markenlaan bij AH.