Skip to content

Opening Skills Garden: komt u ook?

28 mei 2019
Impressie Skills Garden

Woensdag 19 juni wordt de Skills Garden in het Stadswerfpark officieel geopend voor buurtbewoners. U bent hierbij van harte welkom!

Programma

Kom tussen 18.30 en 20.30 uur langs om deze nieuwe ontmoetingsplek in het Stadswerfpark te bekijken en ontdekken. U kunt meedoen met sportieve activiteiten die worden georganiseerd door de Buurtsportcoach van De Schoor (Erwin Duits) of gewoon gezellig een kop koffie drinken. Het verzamelpunt is de ingang van sporthal Haven (Parkwerf 138).

Skills Garden

De Skills Garden is een speel- en sportplek gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM) waarbij de basisvormen van bewegen centraal staan, waaronder klimmen, balanceren, gooien, springen en lopen. Vanaf 19 juni kunt u als inwoner hier sporten, bewegen en buurtbewoners ontmoeten.

Na de opening organiseert de buurtsportcoach regelmatig activiteiten op de Skills Garden, waar u aan mee kunt doen. De Skills Garden is daarnaast natuurlijk ook gewoon te gebruiken door alle bewoners, sportverenigingen en andere geïnteresseerde organisaties in Almere.

De Skills Garden is rolstoeltoegankelijk en wordt ’s avonds tot 22.00 uur verlicht. We hebben bij de inrichting van de Skills Garden ook nadrukkelijk gekeken naar het aanbod van de Speelhaven. Zo hopen we dat het Stadswerfpark een plek wordt waar alle inwoners met veel plezier komen, verblijven en ontmoeten.

Deze Skills Garden is de eerste in Europa die op deze manier is ingericht, en is in samenspraak met bewoners, maatschappelijk partners, Athletic Skills Model, Kragten, gemeente Almere en Almere Kenniscentrum Talent gerealiseerd. Kijk op de website van Almere Kenniscentrum Talent voor meer informatie.