Skip to content

Gemeente hijst regenboogvlag en transgendervlag

11 oktober 2019

Vrij en veilig leven is het recht van iedereen. Daarom hees de gemeente Almere op vrijdag 11 oktober (Coming-Out Dag) de regenboogvlag om de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit en vrijheid te vieren. Daarnaast hesen we voor het eerst de blauw-roze-witte transgendervlag om aandacht te vragen voor de verschillen in genderidentiteit en de emancipatie van transgenderpersonen. 

Wethouder Jerzy Soetekouw hees de vlag samen met Erik Brewes van Roze Almere, Tom Nauta die strijdt voor diversiteit bij de politie en Micha Druiven namens de transgendergemeenschap. Ook door de stad hingen regenboogvlaggen waarmee we samen laten zien dat Almere een trotse regenbooggemeente is en dat we iedereen verwelkomen.

Regenboogmaand

Tussen 11 oktober en 11 november gebeurt er van alles in Almere voor en door de LHBTQI+-gemeenschap. Iedereen is welkom om te vieren dat liefde gewoon liefde is. Op 2 november is eerste Almeerse Pride Walk. Ook wordt er bijvoorbeeld een Roze Filmavond georganiseerd, heeft wethouder Jerzy Soetekouw een gesprek met BN’ers uit de LHBTQI+-community en er komt een foto-expositie van fetisjfotograaf Suzanne van de Laar. Het volledige programma is te vinden op de website van Avanti Almere, platform voor diversiteit.