Skip to content

De Deining: van basisschool naar betaalbare huurwoningen voor senioren

24 oktober 2019

Op 5 november is er een inloopavond over De Deining, 20 betaalbare huurwoningen voor senioren die op de plek komen waar eens basisschool De Dubeldekker stond. 

Van basisschool naar betaalbare huurwoningen voor senioren

De gemeente Almere heeft in 2017 gekozen om 20 seniorenwoningen te bouwen op de plek van De Dubbeldekker. Uitgangspunt is dat de huurwoningen betaalbaar zijn en in eerste instantie beschikbaar zijn voor senioren uit Almere Haven met een laag inkomen.

In samenspraak met de buurt is er voor gekozen om deze woningen in een laagbouwvariant uit te voeren, waarbij rekening wordt gehouden met voldoende parkeergelegenheid.

Tijdens het participatietraject hebben buurtbewoners en mogelijke toekomstige bewoners in een 'bewoners bouwgroep' meegewerkt aan het plan. Zo is de naam De Deining door een buurtbewoner aangedragen, een verwijzing naar de school die sinds 1979 op de plek stond, nog vóór de Dubbeldekker.

Wat kunt u van deze avond verwachten?
Bij deze inloopavond zullen zowel de gemeente als GoedeStede (wooncorporatie), Trebbe (de bouwer van de 20 woningen) en de bewoners bouwgroep aanwezig zijn om de plannen toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Wanneer: 5 november 2019
Tijdstip: 19.00 – 20.30
Locatie: Huis van de Marken, Vrijmark 227