Doen in Haven

Markt

Iedere vrijdag van 09:00 tot 14:00 uur is er een gezellige weekmarkt midden in Almere Haven op het plein dat Markt heet.

Zwemstrand

Almere Haven kent twee zandstranden waar je heerlijk kunt liggen en een frisse duik kan nemen. Het zwemstrand van Almere Haven is goed te bereiken en heeft faciliteiten zoals een douche en toilet. Omdat het zandstrand geleidelijk afloopt en er in het Gooimeer drijflijnen zijn, is het een populaire plek voor gezinnen. Genieten van het strand zonder zand is ook mogelijk op het terras van de strandbrasserie. Het strandje is te vinden aan de Strandweg.

Surfstrandje

Een toepasselijke naam voor een strandje waar vanaf veel surfers het Gooimeer op gaan. Hier is dan ook  de Almere surfclub gevestigd. Uiteraard is dit ook een prima strand om te zonnebaden of te picknicken.  Wist u dat het Surfstrand ook de plek van de traditionele Nieuwjaarsduik in Almere is?

Centrum Almere Haven

Een bezoek aan het centrum van Almere Haven is zonder meer een heerlijke belevenis.  Al meer dan 30 jaar! Bezoekers van binnen en buiten Almere weten het al lang, in het centrum zitten allerlei culinaire speciaalzaakjes. Hier kennen de eigenaren de mensen nog van naam en nemen ze de tijd voor een praatje. Niet alleen de lekkernijen maken een bezoek aan het centrum van Almere Haven waard. Ook voor een nieuwe garderobe, een kunstzinnig cadeau of wat dan niet meer kunt u hier terecht.

Kijk maar eens op de Facebookpagina Winkelcentrum Almere Haven wat er binnenkort te doen is, want de ondernemers organiseren van alles om het de bezoeker naar de zin te maken.

Almere Haven Festival

De Havenkom en het centrum van Almere Haven zijn in het eerste weekend van september ‘the place to be’ voor het leukste festival van heel Almere. Het gratis Almere Haven Festival is in en om Almere een begrip door haar unieke mix van klassieke muziek, botterraces, straattheater, culinaire proeverijen en nog veel meer. Jong en oud lopen tijdens de meestal zonnige dagen met een brede glimlach op hun gezicht. Kijk op de website van het Almere Haven Festival voor meer informatie.

Sauna

In Almere Haven vindt u de enige sauna van Almere. Hier kunt u terecht voor een dagje heerlijk genieten van welness en rust. Sauna Thermen La Mer vindt u aan het Scoutingpad 3.

VVV Almere

Bij het VVV-kantoor in Almere Centrum kunt u terecht voor alle informatie over Almere Haven. Hier kunt u meer informatie krijgen over onder andere restaurants, evenementen, overnachtingstips, wandel- en fietsroutes in Almere Haven. Ook kunt u kijken op vvvalmere.nl voor meer informatie.

VVV Almere is te vinden aan De Diagonaal 199. Meer contactgegevens en openingstijden op de website van VVV Almere.