De Haven van Haven

De haven van Almere Haven

Met ruim 50 passantenligplaatsen biedt de Havenkom van Almere Haven de watersporter genoeg plek om kennis te maken met Almere Haven. Met een ligplaats in de havenkom kies je voor de gezelligheid van de omliggende terrassen, restaurants en de achterliggende winkelstraat. Passanten hebben beschikking over alle faciliteiten die nodig zijn om een paar dagen geriefelijk aan te meren. De steiger biedt verder de unieke gelegenheid om veertig meter ‘over het water te lopen’. De gastvrije havenmeesters helpen u graag op weg met een gratis waterkaart van Almere en tips over Almere Haven.

Watersportvereniging Almere Haven

De Watersportvereniging Almere Haven ligt aan het Gooimeer op 5 minuten lopen van het centrum van Almere Haven. De jachthaven is voorzien van alle gemakken en de modernste faciliteiten. Op 200 meter van het centrum van Almere Haven is er ca 1,5 ha kampeergelegenheid op de jachthaven van watersportvereniging Almere Haven. De aantrekkelijke standplaatsen bevinden zich op het afgesloten terrein (toegankelijk met elektronisch pasje).

Havenkomsluis

De Havenkomsluis in Almere Haven geeft toegang tot de Lange Wetering en de Kromme Wetering. U kunt doorvaren naar de Hoge Vaart en Almere Stad. De maximale afmetingen van een vaartuig zijn: hoogte 2,50 m, diepte 1,25 m, breedte 4 m en lengte 20 m. Let op! De maximale doorvaarhoogte in Almere Stad is 2,25 meter. In Almere Haven is dit 2,50 meter.

Openingstijden Havenkomsluis

Vaarseizoen 1 april t/m 15 oktober dagelijks tussen:
9.00-12.00 uur                 13.00-17.00 uur              18.00-22.00 uur

Graag een halfuur voor sluitingstijd aanwezig zijn. Sluisgeld € 3,25 (per schutting, tarief 2021). Buiten het vaarseizoen bediening op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur op afspraak. Neem hiervoor minimaal 24 uur van te voren contact op met de havenmeester via telefoonnummer 06 51 49 28 58 of havenbeheerverberg dit@almere.nl. In het weekend is de sluis gesloten.  

Wifi

Voor passanten is gratis wifi beschikbaar. Het wachtwoord is op te vragen bij de havenmeester.

Tip 

Op doortocht van het Gooimeer naar het Markermeer? Neem eens de alternatieve route dwars door het waterrijke en groene Almere. Ontdek bijvoorbeeld de Noorderplassen.

Bootrailerhelling

Aan het Gooimeerdijk West in Almere Haven is een boottrailerhelling. Deze is dagelijks gratis te gebruiken.

Binnendijksvaren

Bij Almere Haven en de Blocq van Kuffeler (Markermeer) vormen de binnendijkse sluizen de verbinding met de waterwegen. Alle grote plassen zijn door kanalen met elkaar verbonden. De recreatievaart kan dus alle kanten op, richting Almere Hout, Noorderplassen, het stadscentrum of door de stadsgrachten.