Uitnodiging presentatie winnaars eerste ronde Who Cares prijsvraag

9 mei 2017

Nu Almere Haven 40 jaar oud is, wordt het tijd om na te denken over de volgende 40 jaar. Hoe willen bewoners hier oud worden? Hoe blijft de wijk aantrekkelijk en sociaal voor oude en nieuwe bewoners? Hoe hou je warmte en warm water als het gas straks op is? Hoe kan je digitale mogelijkheden gebruiken in wonen en leven? Hoe kunnen huizen betaalbaar een update naar de 21e eeuw krijgen?

In 2017 gaan we over dit soort vragen een idee vormen! We vormen ideeën met bewoners, professionele stakeholders, en met ideemakers die we selecteren met een landelijke prijsvraag. Die prijsvraag is ‘Who Cares’ van Rijksbouwmeester Floris Alkemade. De prijsvraag WHO CARES vraagt om innovatieve en toekomstgerichte visies op de Nederlandse woonwijken, die antwoord geven op de vergrijzing en de veranderingen in de zorg en ondersteuning; nieuwe ideeën die een impuls geven aan de ruimtelijke vernieuwing van de wijken. Dat leverde 174 inzendingen op. Daarvan waren er 38 georiënteerd op Almere. Van die 38 inzendingen mogen 5 ideeën uitgewerkt worden.

Gisteren werden de 5 ideeën die uitgewerkt mogen worden bekend. Voor Almere Haven zijn dit:

  • Prachtdorp
  • Expeditie Almere Haven
  • BoerenkoolBurenBond
  • The Commons
  • Het rijtjeshuis past de zorg

De makers achter deze ideeën presenteren dit woensdag 17 mei, tussen 14.00 – 17.00 in De Roef aan de Markt (hoek Marktstraat) in Almere Haven, voor het eerst. De ideeën worden van mei tot en met september uitgewerkt tot een plan. Uiteindelijk blijft er een plan over dat in 2018 wordt uitgevoerd. Het is heel belangrijk dat het gekozen plan goed past bij Haven en dat bewoners er blij van worden. De teams achter deze ideeën hebben graag af en toe feedback tijdens  deze zomerperiode. Zodat de uiteindelijke winnaar een plan heeft dat écht past bij Haven.

We hopen jullie allen woensdag 17 mei te zien om kennis te maken met de teams en een eerste reactie  te geven op de door hun gevormde ideeën!