Opening watertappunt Markt Almere Haven

3 april 2017

Op de Markt in Almere Haven is een watertappunt geopend. Het watertappunt is gewonnen door Zwany Bosch- de Vos en Eva Frijters, twee bewoners uit Almere Haven. Zij deden mee aan een wedstrijd van drinkwaterbedrijf Vitens. Voorbijgangers kunnen nu onbeperkt kraanwater tappen bij het nieuwe tappunt. Kraanwater is duurzaam, lekker en gezond.

Om een tappunt te winnen konden deelnemers tot eind september een selfie met kraanwater insturen. De twee bewoners hebben drie watertappunten voor Almere gewonnen. Er staat ook een tappunt bij Hogeschool Windesheim in Almere Stad en op het Stadhuisplein in het centrum.   

In Almere vinden we een gezonde jeugd in een gezonde stad heel belangrijk. Kinderen die veel bewegen, gezond eten en drinken hebben meer energie, betere school- en sportprestaties en minder overgewicht. Daarom stimuleren we het drinken van kraanwater.

 ‘Iedereen aan het water. Almeers kraanwater is ook nog eens erg lekker. Dit komt omdat we hier heel zuiver water hebben, misschien wel het zuiverste water van heel Nederland.’