Doe jij ook mee aan de City Challenge gemeente Almere?

8 mei 2017

De gemeente Almere is op zoek naar slimme oplossingen en vraagt inwoners om daarvoor ideeën aan te dragen. Meedenken kan via citychallenges.nl, (https://www.citychallenges.nl/) het online platform City Challenges. We dagen je uit mee te denken hoe we ervoor kunnen zorgen:  

                   dat de opkomst en/of deelname bij bijeenkomsten en enquêtes veel diverser wordt.

Doel van de challenge
Het is de eerste keer dat de gemeente Almere een zogeheten City Challenge uitschrijft. Doel van deze challenge is om meer diverse groepen inwoners te gaan betrekken bij de participatie-activiteiten van de gemeente. Denk aan jongeren, vrouwen, drukke dertigers en mensen met een migratie-achtergrond. Als gemeente werken wij voor de stad en dus in het belang van de hele stad. Veel activiteiten waarin we de inwoners vragen naar hun mening, zijn met name populair bij de ‘blanke 50plus man’. Omdat sommige bijeenkomsten en enquêtes zwaar meewegen of zelfs beslissend zijn, is het de vraag of het beleid dat hierdoor (mede) tot stand komt, wel in het belang is van alle inwoners (van een wijk).  

Beloning voor de beste ideeën
Iedereen kan meedenken en ideeën insturen, via het landelijke platform City Challenge. De beste vijf ideeën worden beloond met in totaal 3500 prijzengeld. Meedoen kan tot 18 juni 2017.