Bouw Upcyclecentrum in Almere Haven in volle gang

3 juli 2017

Op dit moment werken we hard aan de bouw van een uniek Upcyclecentrum, als belangrijke stap op weg naar een ‘Almere Stad zonder Afval’. Op allerlei manieren wordt het centrum bijzonder. U kunt uw afval wegbrengen op een ruim en overdekt perron, er komen ruimtes in het gebouw waar ter plekke ingezameld afval in nieuwe producten kan worden verwerkt en er komt een speciale ruimte waar informatie wordt gegeven over het hergebruik van het afval.

Rand van Floriadeterrein                                                                                                                   
Het nieuwe centrum wordt gebouwd aan De Steiger in Almere Haven, aan de rand van het toekomstige Floriadeterrein, waar de doorontwikkeling van de groene en gezonde stad de komende jaren volop ruimte gaat krijgen

Bouwen met sloopmateriaal                                                                                                               
Zelfs de bouw is ‘upcycling’: het nieuwe centrum komt tot stand met hergebruik van sloopmateriaal van het zwembad, de sporthal en het voormalig recyclingperron uit Almere Haven.

In juli hoogste punt                                                                                                                          
Inmiddels is de bouw in volle gang; de enorme betonnen vloer is gelegd en half juni zijn we gestart  met het plaatsen van in totaal 116 (!) elementen (gebruiksvriendelijke, duurzame milieustraten) die een hoogte hebben van bijna drie meter. Eind juli hopen we het hoogste bouwpunt te bereiken!

We werken hard om het nieuwe Upcyclecentrum eind 2017 te openen voor gebruik. Tot die tijd kunt u voor het aanbieden van afval terecht op de reclycingperrons in Poort en Buiten en de pop-up-perrons in Haven.